torstai 10. tammikuuta 2013

42. Hevosharrastukseni aakkoset

Teen nyt sittenkin erikoispostauksen, ettei blogi mene vaan tuntien kertomiseksi! Yksityistunnista ei oikein mitään erityistä kerrottavaa, Nicke vastusteli aluksi ihan hirveästi, mutta saatiin myös tosi hyviä laukkapätkiä. Ensiviikosta lähtien pääsen taas menemään sillä enemmän. Asiat joihin mun pitäisi keskittyä enemmän: Ranteet suoriksi ja nyrkit kunnolla kiinni, lantio vähän eteenpäin ja joustavaksi, hartiat taakse sekä jalkojen pitää olla pitkinä alhaalla ja tarpeeksi takana.

Mutta tässä tulee nyt nämä!

A: Apinointi. Tätä on tullut harrastettua ratsastuksessa kerran jos toisenkin! Jotenkin ihmeellisesti apinoi itsensä takaisin hevosen selkään tippumisen sijasta :D





B: Bloggaaminen. Blogia on kiva pitää "päiväkirjana", ja kirjoituksia ja kuvia on kiva katsoa myöhemmin. Muiden blogeja on myös kiva seurata! Ihanat lukijat ja kommentoijat pitävät bloggaamisen todella mieluisana, kiitos! :)

C: Charles Owen. Tämä kypärä (Ayr8) on ihan super kiva, mukavan tuntuinen päässä ja kiva ulkonäöltäänkin. Viimeviikolla unohdin sen yhtenä päivänä kotiin, niin jouduin menemään mun vanhalla kypärällä ja huh kun tuntui oudolta :D

D: Denver. Subbaajille tämä pieni valkoinen poni onkin varmaan tullut jotenkin tutuksi :) Denver on siis mun entinen hoitoponi jota hoidin 4½ vuotta. Poni on todella omalaatuinen ja opetti monta asiaa. Tallin vaihtamisen vuoksi jouduin kuitenkin lopettamaan hoitamisen. Kirjoitat luultavasti jossain vaiheessa postauksen, jossa kerron lisää.



 E: Epäonnistumiset. Mikäs niitä paremmin opettaisi! Jokaiselle niitä tulee kuitenkin aina vastaan, eikä pitäisi turhaan lannistua. Epäonnistumisista(kin) pitäisi nähdä aina parhaat puolet. Tosin myönnän, että olen itsekin joskus lipsunut tästä. 

F: Fillari. Tottakai rakas pyöräni tarvitsee oman kirjaimen :D Sillä pääsee melkeinpä minne vain, ja kuntokin pysyy yllä! Tosin nyt olen joutunut tästä urheilumuodosta luopumaan (hetkellisesti) talven vuoksi :(

G: Gobbacka. Kuten varmaankin tiedätte, niin tämä on nykyinen tallini. Siellä olen joutunut kunnolla ratsastamaan, koska nämä hevoset eivät ilmaiseksi mitään anna, toisinkuin yleensä ratsastuskouluhepat. Siinä sitä oppii ;) Muutenkin talli on kaikinpuolin ihan mahtava.

H: Hankiratsastus. No, täytyy kai myöntää tähän väliin, etten ole kuin pari kertaa tätä päässyt koittamaan! Mutta sitäkin hauskempaa, etenkin baanailu. Hepatkin joutuu kunnolla töihin!

I: Ilmapiiri. Hyvä henki pitää mielen iloisena ja kannustavana! Se onkin yksi Gobbackan supersuperhyvistä puolista :)

J: Jaksaminen. Vaikka välillä (erityisesti talvella) tekisi mieli jäädä kotiin lämpimään, on silti tallille mentävä. Onneksi perille päästyä on taas reippaalla päällä, lähtö on se vaikein!

K: Kehittyminen. Mikäs sen hienompaa, kuin huomata kehittyneensä! Silloin on hauska nauraa (tai itkeä...) vanhoille kuville, missä poni näyttää kirahvilta tai korkeintaan laamalta.

Grit, huhtikuu 2010
Syyskuu 2010. Pääsin menemään ponilla lähes aina.
L: Laukka. Nicken helpoin, mutta toisaalta haastavain askellaji! Paljon treenattavaa, mutta paljon myös kehittynyt.

M: Maasto. Silloin kun ei vain jaksa tuuppailla. Maastoilu on hauskaa, ja useimmiten täynnä yllätyksiä. Ja mikäs sen ihanempaa, kun pääsee baanailemaan, ja kovaa!

N: Nicke. Oliko yllätys ;)? Hevonen, jonka kanssa ei ole koskaan tylsää. Välillä on superhyviä päiviä, ja välillä kaikki menee ihan penkin alle. Silti jokaisesta ratsastuskerrasta löytää aina jotain hyvää. Hevonen, joka todellakin opettaa!

O: Onnistumiset. Näin epäonnistumisten vastapainoksi. Olisihan se aivan kamalaa, jos ei tulisi koskaan onnistumisia! Ne jaksavat tsempata eteenpäin.

P: Peräänanto. Se mystinen asia, jonka ympärille (koulu)ratsastus rakentuu. Joillakin hevosilla helpompi löytää, jotkut taas vaativat kunnolla töitä. Harva mitään ilmaiseksi antaa :)

Q: Quarter. Länkkärileffoissa esiintyvä hieno ja kaunis hevosrotu, jonka selkään olisi mahtavaa päästä! Tosin ne ylijalostetut näyttävät jo aivan kamalilta. Mutta olisi ihanaa matkustaa jonnekkin Etelä-Amerikkaan käymään länkkäritalleilla.


R: Raha. Se mistä kaikki on kiinni, etenkin hevosharrastuksessa. Kaikkea uutta olisi niin kiva ostella, mutta hyvä kun pystyy maksamaan tätäkään.

S: Sunnuntaityöt. Tai no, on niitä välillä muutenkin. Mutta tallilla joudun joskus käymään hommia tekemässä, että saan maksettua oman osani Nickestä.

T: Tippumiset. On tullut lennettyä varmaan about 20 kertaa? Viimevuosina oon tippunut about 1-2 kertaa vuodessa, mutta Nickeltä tipuin yhdessä vaiheessa parin viikon sisään viisi kertaa! Nyt oon kuitenkin taas sinnitellyt selässä, eikä ole tullut hetkeen tiputtua (koputtaa puuta).

U: Uittaminen. Tätä en ole koskaan päässyt tekemään, mutta olisi tosi kiva koittaa! Ehkä joskus?

V: Virheet. Näitähän riittää, mutta kellä niitä ei olisi. On se kyllä kivaa huomata, kun jostain pääsee (joskus) eroon.

W: Wannabe. Okei en keksinyt mitään! I wanna be a good riderrrr. Mutta en sellanen wannabe, tiiettekö? :D

X: XXS. No tääkin on aika turha. Mutta XXS on mun koko Kingslandin, B Vertigon ja HV Polon vaatteissa.

Y: Youtube. Siellä on niiiiiiiiiiiiin ihania heppavideoita! Varsinkin ulkomaalaisten tekemät on hienoja. Niin ja tottakai siellä on kaikkea muutakin kivaa, uutuushiteistä naurettaviin juttuihin.

Z: Zombi. Siltä näytin vuonna 2011 kun tolppaan päin tippumisestani aiheutuneen kuhmun (kolmas kuva) mustelmat valuivat silmilleni... Onneksi oli kesä ja aurinkolasit, eikä kestänyt hirveän kauaa!

Ja mulla oli vaikka kuinka paljon meikkivoidetta...

 Å: Ångelmat. Ongelmat suomeksi. Jollain tunnilla paljon, jollain vähemmän. Mutta niistä selviydytään jos haluaa!

Ä: Älykkyysosamäärä. Mulla tavallisen korkea ;) Tai ei nyt oikeasti, leikitään kuitenkin.

Ö: Ööö. Tuttu sana mun suusta, varsinkin koulussa tunneilla!


Ohhoh, jopas lyhentyivät selitykset loppua kohden! Mutta mitäs tykkäsitte tällaisesta? Jos ootte itse tehnyt samanlaiset, niin linkkailkaas! Jos taas joku ei ole, niin onko joku erityinen kirjain mistä haluasi jotain sanoa? 

             

26 kommenttia:

  1. Tää oli tosi kiva! :) en todellakaan tajuu miten oot jaksanu/pystyny keksii nnoihin kaikkiin jotain :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitti! ja joo, alotin tän suunnittelemisen about kuukaus sitte ;D

      Poista
  2. Tätä oli tosi hauska lukea! Ei yhtään tylsä/liian pitkä tms. vaan tosi mielenkiintonen :) ja kuvat aina vähän väliä oli plussaa :)

    VastaaPoista
  3. Oli kiva postaus, itekki oon värkkäämäs tällasta. Saa nähä saanko sitä ikinä valmiiksi.....

    VastaaPoista
  4. Toi spot kuva :DD mut tää oli tosi kiva postaus:) lisää tämmösii!:)

    VastaaPoista
  5. kiva postaus :) ! muute saaks sua pyytää kaveriks fb ? :D

    VastaaPoista
  6. Tää oli tosi kiva :) Apua noi mustelmat :DDDD

    VastaaPoista
  7. Älykkyysosamäärä. Mulla tavallisen korkea ;) _Tai ei nyt oikeasti_, leikitään kuitenkin. KIITOS KUN MYÖNSIT SEN VIHDOIN <33333 mut tää oli kiva;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. EI VAAA SE EI OO VIISAS NIIKU SILLEE TIETEELLISESTI mut muuten on ;);)))

      Poista
  8. ihanapostaus ♥ ! haastoin sut ! ;)
    http://www.hagitaslife.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  9. Blogissani on valokuvauskilpailu, palkinnolla! Käy lukaisemassa ja osallistumassa, tarkemmat ohjeet:

    http://tolttiajapukkilaukkaa.blogspot.fi/2012/12/valokuvauskilpailu-hassuin-heppakuvani.html

    VastaaPoista
  10. Sinut on haastettu :)
    http://anskuntulevaisuus.blogspot.fi
    (banneri on väliaikainen)

    VastaaPoista