torstai 25. lokakuuta 2012

16. Perheen eläimet

Muakin kiinnostais tietää mitä noi kyselyt tossa sivussa vammaa, koska näkyy että ois vastannut 1 ja 2 ja vielä eilen molemmissa oli yli 50 o.O

Päätin nyt tehdä tällaisen erikoispostauksen jossa esittelen meijän eläimet tarkemmin, koska Nickestä ei ole nyt kuvia. Tai maanantaina Saga oli kyllä kuvaamassa videota, mutta videolaatu nyt on mitä on ja tänään ei ollut kuvaajaa. Maanantai ei mennyt niin hyvin, mutta tää päivä taas paikkasi sen :) Mutta aloitetaas:






Borderliz Magdalena "Magda"
Makkara, Matkarapu, Pupu, Magmag
Bordercollie
19.7.2009

Magda on todellinen urheilija. Se hankittiin meille paimennuskoiraksi, ja onkin voittanut jo juniorimestaruuden vuonna 2011, ja oli toinen nuorten mestaruuksissa tänä vuonna! Magdan paimennusvietin huomaa hyvin, sillä lenkeillä se yleensä juoksee ensin edellä, ja kääntyy sitten takaisin pitääkseen lauman (siis ihmiset) koossa :) Sillä on myös ärsyttävä tapa stalkata välillä mun jokaista liikettä :D Magda oppii todella nopeasti, ja osaa nämä: Istu, maahan, tassu, temppu, kölli, kieri ja voltti, sekä muita peruskäskyjä, kuten tänne ja seuraa. Magda ei välitä niinkään leluista, vaan se tekee töitä mielellään ja on erittäin miellyttämishaluinen koira!


      
Piggyland's Athos "Deco"
Tessu, Dexu, Puppe, Decdec
Bordercollie
3.7.2006

Deco onkin vähän vajaampaa sorttia! Ei muuten, mutta se käy yleensä tosi hitaalla ja sen aivotoiminta on muutenkin vähän.... jäässä välillä :) Siinä ajassa kun Deco esimerkiksi menee maahan, Magda on tehnyt sen jo viisi kertaa. Jos Deco ei ymmärrä jotain, se katsoo sen suurilla silmillä tyhjää katsettaan. No, ompas nyt ilkeää! Kyllähän Deco osaa, se on hyvä agilityssä ja käynyt paimentamassakin, mutta sillä ei ole paimennussukua jonka takia ei pärjää niin hyvin. Deco osaa myös paljon temppuja, vaikkakin niiden opettamisessa meni aika kauan. Mutta siis, maltti on valttia ;)





"May"
Maymay, Maukku, Maumau
Bordercollie
?.6.2012

May saapui meille Walesista vähän yllätyksenä. Äiti käyttäisi Mayn isää Magdan pennuilla, ja May onkin tällainen ns. "kokeilu". Se on tullut tarhasta lammastilalta, minkä takia rekisterinimeä ei ole. May on hyvin päättäväinen: halutessaan se tulee minkä vain yli tai läpi. Esimerkiksi meidän pihan melkein metrin korkean portin, jonka yli edes Deco ja Magda eivät mene. Se on muutenkin sellainen vieterikoira eikä oikein osaa varoa mitään... May on päässyt jo paimentamaan, ja sopiikin hommaan hyvin. Pentu on kuitenkin myös hyvin miellyttämishaluinen ja tulee tyytyväisesti syliin kiehnäämään (:


 


Bartos Voodoo "Toivo"
Toitoi, Toisku, Toippa
Skotlanninterrieri
13.10.2009

Toivo on perheen "boss", pienestä koostaan huolimatta! Hän laittaa hyvin riehuvat paimenkoirat kuriin ja pitää järjestystä yllä ;) Toivo ei oikeastaan ole meidän vaan äitin kaverin, mutta hoidossa se on ollut jo viimeiset 2½vuotta, joten riippuu miten lasketaan. Toivolla on pähkinänkokoiset aivot, mutta osaa se istua ja mennä maahan käskystä. Tämän koiran kohdalla pätee sääntö: Iloinen mieli korvaa puuttuvan älyn! Toivo on nimittäinen melkein aina positiivinen ja saakin omia hepuleitaan jolloin juoksee ympäri taloa ja pihaa... Lenkeillä onkin vähän säälittävä, kun koittaa pysyä muiden koirien perässä. Toivo rakastaa vedessä sukeltamista!



 

Joonas "Jomppe"
Luppakorva
?

Joonas tuli serkuilta meille asumaan kesällä. Se on erittäin kesy, ja viihtyy hyvin ulkona. Deco on Joonaksen (ja monien muiden entisten kaniemme) henkivartija, ja seuraa pupua usein joka paikkaan.


En löytänyt kuvaa ;o mutta tolta näyttää!

Pamela
VIljakäärme
2006
Väri: Amela Motley



3 gerbiiliä
Musta, ruskea ja valkoinen

Tässä siis meidän tän hetken eläimet. Yhteensä mun elämän aikana meillä on ollut lähemmäs 80 eläintä, joten aika ei ole käynyt tylsäksi! On löytynyt koiria, pentuja (yhteensä 15, 3 pentuetta), rottia, hamstereita, gerbiileitä, kaloja, kaneja ja vaikka mitä. Korkeimmillaan oli 17 (9 pentua, 4 muuta koiraa, 2 kania, käärme, hamsteri) Ja niin, asumme ihan rivitalossa ;) 
Yksi joka on pakko mainita, on jo edesmennyt portugalinpodengo Beoline Gardenia "Lysti". Lysti oli mun oma koira, joka syntyi 2000 ja kuoli 2011. Vieläkin on ihan hirveä ikävä, joka tuskin tulee koskaan loppumaankaan. Lysti oli aivan ihana persoona, joka näytti luottamuksen ja oli paras ystäväni. 2 pentuetta olivat hänen. Valitettavasti vuonna 2011 Lysti sairastui cushingin tautiin, joka koitui hänen kohtalokseen. Sleep well, my princess ♥ Tässä vielä tekemäni video vuosi sitten, sekä kuvia tältä päivältä:
















17 kommenttia:

  1. Hei tiiätkö mulla on sama ongelma :o Mulla on molemmisa blogeissa kyselyt ja kummaski oli ainaki jotai 30 ja nyt 0-2 vastausta ?

    Muttajoo, teil on ihanii eläimii ja toi Deco on aivan yli ihana! :D (nimimerkillä ilovebordercollie)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nonii, vähänkö ärsyttävää! :s toivottavasti palautuu normaaliks....

      Kiitos, onhan se :)!

      Poista
  2. Jestas mikä eläintarha :D Hienoja kuvia ja kivannäköisiä elukoita :)

    VastaaPoista
  3. mullakin sama ongelma ton kyselyn kanssa !!

    VastaaPoista
  4. blogger on sekoillut ja ihan kaikkien blogien kyselyt on nollaantuneet :/

    VastaaPoista
  5. oi miten ihania eläimiä teillä <3 varmaan touhua riittää! meilläkin kolme koiraa ja marsu ;3 hieno ja mielenkiintoinen blogi, ryhdyin lukijaksi (;

    VastaaPoista
  6. Oi ihania eläimii ! ♥ Sun blogis on muuten tosi kiva, vaik en itte ratsastakkaa, mut tiiän tosi paljo ratsastuksest ja muutenki se on ihan kiinnostavaa, koska perheestäni 2 ratsastaa :D Meijän bordercollie, Nemo on muuten Decon poika!! :D

    VastaaPoista
  7. Voi aaaw onko sinulla käärme? :) voi apua kun käärmekuume vaan nousee kun katselee toisten kärmeksiä:))

    VastaaPoista